Potrebujeme: 2 vajcia, 3 lyžice trstinového cukru, 1 vrecúško bio vanilkového cukru, 1 lyžica medu, kôru z 1 biocitrónu, 1 PL citrónovej šťavy, 85 g rozpusteného masla + na vymazanie formičiek, 170 g hladkej múky, 1 lyžička prášku do pečiva (bez fosfátov), práškový cukor na zasypanie

Vajcia vyšľahajte s cukrami a medom. Vmiešajte kôru a šťavu z citróna, maslo a múku s práškom do pečiva. Nechajte v chlade aspoň 10 minút. Namažte formičky a naplňte ich cestom do 3/4.

Preložte na plech a pečte pri 180°C 5 minút, znížte teplotu na 150°C a pečte doružova 10 minút. Teplé ich vyberte a pocukrujte. Uchovávajte v suchu, chlade a tme.

Vaječný koňak 

3 fľaše, 30 minút

Potrebujeme: 20 dkg práškového cukru, 10 žĺtkov, 2 vanilkové cukry, 800 ml sladeného salka, 500 ml kondenzovaného mlieka, 1 l tuzemáku

Práškový cukor vyšľaháme spolu so žĺtkami do peny. Pridajte vanilkový cukor, salko, mlieko a nakoniec tuzemák. Premiešajte. Pomocou lievika vlejte do fliaš a nechajte asi 14 dní uležať v chlade.

Burizonová čokoláda 

2 tabuľky čokolády, 10 minút

Potrebujeme: 100 g kvalitnej horkej čokolády, 3-4 lyžice kokosového oleja, 60 g burizonov

Dózu s dnom o veľkosti tabuľky čokolády vyložte alobalom. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a pridajte kokosový olej. Vmiešajte burizony a zmes nalejte do formičiek. Nechajte stuhnúť v chlade.

Náš tip: Namiesto burizonov použite cornflakes alebo obľúbené chrumkavé cereálie. S čokoládou pokojne experimentujte, môžete použiť aj mliečnu.

Foto: Ondřej Košík, dekor styling: Markéta Zindulková