Sklad potravín by mal byť hygienicky čistý, opak je však pravdou. Vďaka príjemným podmienkam a dostatku stravy je miestom, kde sa baktériám žije obzvlášť blažene. Surové mäso sa stretáva s mliekom, deti si berú zeleninu, ktorú ste možno neumyli, siahajú po ňu rukami, ktorými ešte pred pár minútami budovali hrad z piesku na nekrytom ihrisku.

Keď chcete, aby vaša chladnička bola bez baktérií, ukladajte do nej potraviny správne, umývajte ich skôr, než ich dáte dovnútra, a hlavne nenechajte potomkov, aby vám v nej hospodárili bez vášho vedomia. Dezinfikujte a umývajte chladničku – teda police i zásobníky raz za 14 dní.

Podlahy

Nie je všetko zlato, čo sa blyští. Pokiaľ máte doma batoľa, mali by ste vedieť, že s omrvinkami z jedla, zvyškami ľudských vlasov a zvieracej srsti môže byť i vyleštená dlážka v kuchyni dosť špinavým miestom na hranie. Tak isto ako ďalšie podlahové plochy v byte.

Koberce môžu byť plné roztočov, prachové hrče na vás budú vykukovať zo všetkých skrýš, ktoré nevytierate tak starostlivo, ako by ste mali. Ako utierať? Vyberte si vhodný antialergénny prípravok s prídavkom dezinfekčného prostriedku a podlahu čistite aspoň trikrát týždenne, ideálne každý deň, ale v ideálnom svete nežijeme, však?

 

Foto: Shutterstock