Korpus z cesta: cesto si urobíme zo studeného masla, štipky soli a hladkej múky. Pridáme jedno vajce a jeden žĺtok. Necháme cesto odpočinúť. Následne ho vyvaľkáme na hladkej múke na hrúbku cca 3mm a vložíme do vymastenej formy (môžeme použiť aj papier na pečenie).

Cesto skopíruje tvar formičky, vytvorí priestor na náplň. Na cesto dáme alobal a naň vysypeme hrach alebo cícer (tie nám po upečení zostanú, slúžia len ako „ťažítko“ aby sa cesto nenafúklo).

Po vychladnutí vyberieme strukoviny  a alobal a naukladáme lososa (každý kúsok do tvaru ružičky) a naň kôpor. Pridáme kapari a dáme znova piecť na 165°C cca 30 minut.

Náplň: zmiešame ½ smotany, 2 vajíčka + 6 ďalších žĺtkov, soľ, korenie, muškátový oriešok. Ohrejeme smotanu na 38-40 stupňov, zamiešame rozšľahané vajíčka so žĺtkami dohromady, pridáme soľ, korenie a zmes dáme vopred pripraveného korpusu s lososom.